Firmamız ürünlerin üretimi dışında blog sayfamızda müşterilerimizin en çok merak ettiği soruları cevaplamaya özen gösteriyor. Yaka kartı üretimi nasıl yapılıyor merak ediyorsanız yazımız tamda size göre. Bu yazıyı sonuna kadar okuyarak üretim konusunda neler yapıldığını öğrenebilirsiniz. Basit gibi görünse de bir çok aşamadan geçerek hazır hale gelen ürünlerimiz de ne gibi işlemler yapılarak yakanıza takılacak hale geldiğini öğrenmiş olacaksınız. Daha önceki yazılarımız da genel sürece değinmiştik, bu sefer tam anlamıyla yaka isimliği üretimini anlatmaya çalışacağız. Hazırsanız başlıyoruz.
Yaka Kartı Yapımı ve Hazırlık Süreci
Yaka kartı yapımı için, tasarım sürecinin sonrasında renk ayarları yapılıp onayı alınan siparişler, baskı için bizim belirli ölçülerde hazırladığımız kalıplara diziliyor. Dizilen isimlikler tek tek kontrol edildikten sonra baskı denemesi alınıyor. Baskı için özel bir yazıcıdan yararlanıyoruz. Bu yazıcılar herhangi bir fotoğraf yazıcısına benzese de aslında kullanılan boya ve baskı için üretilen özel bir kağıt kullanılmaktadır.
Bu şekilde deneme çıktısı alınarak ekran görüntüsü ve baskıda çıkan rengi karşılaştırmak için bir adet ürün baskısı yapılarak karşılaştırma yapılır. Amacımız logo rengine en yakın baskı tonunu yakalamak olduğu için deneme baskısı uygun değilse gerekli düzenlemeler yapılarak bu işlem bir kaç defa tekrarlanarak metal yaka kartları üzerinde doğru renk uyumu sağlanarak üretim sürecine başlanmaktadır.
Bahsedilen bu baskı tekniğine süblimasyon baskı denmektedir. Bu baskıda kullanılan metal malzemelerde bu tekniğe uygun olarak üretilmektedir. Herhangi bir metale bu tarz bir baskı yapmak mümkün değildir. O yüzden kullanılan metalin kalitesi ve kalınlığı çok önemlidir. Ayrıca yazıcı ve kağıt seçimi de baskı kalitesini etkileyecek en önemli unsurlardır.
Yaka Kartı Üretimi ve Montajı
Yaka kartı, modele göre bazı ürünler özel kalıplarda kesilmiş olsa da özel olarak kesilerek üretimi yapılan yaka kartı çeşitleri de mevcuttur. Ürün baskıları gerçekleştikten sonra belirli kontroller yapılarak malzemelerde baskıda yaşanacak sorunlar kontrol edildikten sonra montaj aşamasına geçilmektedir.
Yaka isimlik montajı modellere farklılık gösterebilmektedir. Baskı yapılan malzeme ve arka kısım birleştirilerek son aşamada mıknatıs yada iğne montajına geçilir. İkinci aşamada herhangi bir yamukluk olmaması için son derece dikkatli bir şekilde montaj gerçekleşmelidir. Bu işlemde kullanılan yapıştırıcının kalitesi önemli bir etkendir. Bu işlem içim kaliteli bir yapıştırıcı malzeme tercih edilmelidir.
Üretimin son aşamasında ürünlerin arka kısmına yakaya takma aparatları montajlanarak ürünler hazır hale gelmektedir. Mıknatıs yada iğneler yaka kartlarında uygun konumda arka kısma takılarak süreç tamamlanır. Ürünler zarar görmemesi için ayrı ayrı paketlenerek sizlere sorunsuzca ulaştırılmaktadır.